Double Bubble new - Colle Manora
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Double Bubble

Piemonte DOC Spumante Brut

VINEYARD: Vigneto del “Papa” southern – southeastern exposure

GRAPES USED: Chardonnay

PRODUCTION TECHNIQUE:: After early harvesting, the hand-picked grapes are placed in small crates, so to obtain the best ratio between acidity and alcohol. Soft crushing of grapes, natural clarification, prior cooling, and thermo-controlled fermentation. Second fermentation following the “Long Charmat” method. Cold natural stabilization, without any chemical clarification addition.

COLOUR: Pale straw yellow with greenish tinges.

BOUQUET: Fresh and fruity, with a pleasant hint of bread crust in the background.

FLAVOUR: Full and pleasant, with good length and almondy finish.

LABEL: Name and label commemorate a “racing past”: Zagato’s design represents the style of the Ferrari 250 Tour De France Zagato of 1957. The two humps on the car roof were called “Double Bubble”, which gave this bubbly its name.

Double Bubble

Piemonte DOC Spumante Brut

VINEYARD: Vigneto del “Papa” southern – southeastern exposure

GRAPES USED: Chardonnay

PRODUCTION TECHNIQUE:: After early harvesting, the hand-picked grapes are placed in small crates, so to obtain the best ratio between acidity and alcohol. Soft crushing of grapes, natural clarification, prior cooling, and thermo-controlled fermentation. Second fermentation following the “Long Charmat” method. Cold natural stabilization, without any chemical clarification addition.

COLOUR: Pale straw yellow with greenish tinges.

BOUQUET: Fresh and fruity, with a pleasant hint of bread crust in the background.

FLAVOUR: Full and pleasant, with good length and almondy finish.

LABEL: Name and label commemorate a “racing past”: Zagato’s design represents the style of the Ferrari 250 Tour De France Zagato of 1957. The two humps on the car roof were called “Double Bubble”, which gave this bubbly its name.

Double Bubble

Piemonte DOC Spumante Brut

VIGNETO: “Del Papa” | Esposizione Sud – Sud-Est

UVA DA CUI È PRODOTTO: Chardonnay

TECNICA DI PRODUZIONE: Una vendemmia manuale e precoce esalta l’equilibrio tra l’indice zuccherino e la freschezza dello chardonnay, indispensabile per la futura eccellente presa di spuma. Segue la pigiatura soffice e la fermentazione primaria in tini di acciaio inox termocontrollati. Dopo la chiarificazione spontanea, l’attenta spumantizzazione procede come da metodo Charmat lungo, in autoclave per 6-8 mesi, concludendosi con l’affinamento in bottiglia.

COLORE: Giallo paglierino tenue con riflessi verdognoli.

PROFUMO: Fresco e fruttato, con un piacevole sentore di crosta di pane in sottofondo.

SAPORE: Pieno e piacevole, con buona persistenza e finale ammandorlato.

ETICHETTA: Il nome e l’etichetta commemorano un “passato da corsa”: il design di Zagato rappresenta lo stile della Ferrari 250 Tour De France Zagato del 1957. Le due gobbe sul tetto dell’auto erano chiamate “Double Bubble”, da cui questo spumante prende il nome.

Double Bubble

Piemonte DOC Spumante Brut

VIGNETO: “Del Papa” | Esposizione Sud – Sud-Est

UVA DA CUI È PRODOTTO: Chardonnay

TECNICA DI PRODUZIONE: Una vendemmia manuale e precoce esalta l’equilibrio tra l’indice zuccherino e la freschezza dello chardonnay, indispensabile per la futura eccellente presa di spuma. Segue la pigiatura soffice e la fermentazione primaria in tini di acciaio inox termocontrollati. Dopo la chiarificazione spontanea, l’attenta spumantizzazione procede come da metodo Charmat lungo, in autoclave per 6-8 mesi, concludendosi con l’affinamento in bottiglia.

COLORE: Giallo paglierino tenue con riflessi verdognoli.

PROFUMO: Fresco e fruttato, con un piacevole sentore di crosta di pane in sottofondo.

SAPORE: Pieno e piacevole, con buona persistenza e finale ammandorlato.

ETICHETTA: Il nome e l’etichetta commemorano un “passato da corsa”: il design di Zagato rappresenta lo stile della Ferrari 250 Tour De France Zagato del 1957. Le due gobbe sul tetto dell’auto erano chiamate “Double Bubble”, da cui questo spumante prende il nome.