VINEYARD: “Mimosa”- northeastern exposure.
GRAPES USED: Sauvignon Blanc.
PRODUCTION METHOD: The whole bunches are pressed immediately after being harvested manually. Natural decantation of the must and controlled fermentation with selected yeasts. The wine rests and matures on its fine lees until spring, is stabilized without clarification, and is bottled between March and April.
COLOUR: Pale straw yellow with greenish hues.
BOUQUET: Exceptionally elegant, highly characteristic: peach, citrus fruit, passion fruit, and slightly vegetal.
FLAVOUR: Well-defined, gracefully-contoured and balanced. Long aftertaste, while remaining fresh and flavourful.
VINEYARD: “Mimosa”- northeastern exposure
GRAPES USED: Sauvignon Blanc.
PRODUCTION METHOD: The whole bunches are pressed immediately after being harvested manually. Natural decantation of the must and controlled fermentation with selected yeasts. The wine rests and matures on its fine lees until spring, is stabilized without clarification, and is bottled between March and April.
COLOUR: Pale straw yellow with greenish hues.
BOUQUET: Exceptionally elegant, highly characteristic: peach, citrus fruit, passion fruit, and slightly vegetal.
FLAVOUR: Well-defined, gracefully-contoured and balanced. Long aftertaste, while remaining fresh and flavourful.
VIGNETO: “Mimosa” Esposizione Nord-Est.
UVA DA CUI È PRODOTTO: Sauvignon Blanc.
TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale e immediata pressatura dei grappoli interi. Decantazione naturale del mosto e fermentazione controllata con lieviti selezionati. Il vino riposa fino alla primavera sulle fecce nobili e viene stabilizzato senza aggiunta di chiarificanti. Viene imbottigliato tra marzo e aprile.
COLORE: Giallo paglierino scarico con riflessi verdognoli.
PROFUMO: Bouquet di eccezionale eleganza, molto varietale: pesca, agrumi, frutto della passione e leggero vegetale.
SAPORE: Netto con molta grazia ed equilibrio. Lungo retrogusto, pur mantenendo la sua freschezza e una buona sapidità.
VIGNETO: “Mimosa” Esposizione Nord-Est.
UVA DA CUI È PRODOTTO: Sauvignon Blanc.
TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale e immediata pressatura dei grappoli interi. Decantazione naturale del mosto e fermentazione controllata con lieviti selezionati. Il vino riposa fino alla primavera sulle fecce nobili e viene stabilizzato senza aggiunta di chiarificanti. Viene imbottigliato tra marzo e aprile.
COLORE: Giallo paglierino scarico con riflessi verdognoli.
PROFUMO: Bouquet di eccezionale eleganza, molto varietale: pesca, agrumi, frutto della passione e leggero vegetale.
SAPORE: Netto con molta grazia ed equilibrio. Lungo retrogusto, pur mantenendo la sua freschezza e una buona sapidità.