VINEYARD: “Vigneto del Bosco”- southern exposure
GRAPES USED: Barbera del Monferrato
PRODUCTION METHOD: After being hand-harvested, the grapes are destemmed and pressed gently. The fermentation process and maceration on the skins for 8 to 10 days are followed by the separation of the lees and the malolactic fermentation. Natural clarification at low temperature. The wine is bottled in spring and it is ready to match traditional dishes.
COLOUR: Ruby red
BOUQUET: Coherent, fully expresses the grape’s typical varietal flavours. Hints of violet, acacia, and rosehip, in addition to forest berries.
FLAVOUR: Pleasant and sappy, full-bodied wine, but velvety and round.
VINEYARD: “Vigneto del Bosco”- southern exposure
GRAPES USED: Barbera del Monferrato
PRODUCTION METHOD: After being hand-harvested, the grapes are destemmed and pressed gently. The fermentation process and maceration on the skins for 8 to 10 days are followed by the separation of the lees and the malolactic fermentation. Natural clarification at low temperature. The wine is bottled in spring and it is ready to match traditional dishes.
COLOUR: Ruby red
BOUQUET: Coherent, fully expresses the grape’s typical varietal flavours. Hints of violet, acacia, and rosehip, in addition to forest berries.
FLAVOUR: Pleasant and sappy, full-bodied wine, but velvety and round.
VIGNETO: “Vigneto del Bosco” Esposizione Sud
UVE DA CUI È PRODOTTO: Barbera del Monferrato
TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale, pigiadiraspatura e fermentazione con macerazione delle bucce per 8/10 giorni. Separazione dalle prime fecce e successiva fermentazione malolattica. Conservazione a bassa temperatura per l’illimpidimento naturale, imbottigliato in primavera è subito pronto per accompagnare i piatti della tradizione.
COLORE: Rosso rubino
PROFUMO: Coerente, rispecchia gli aromi varietali. Sentori di viola, acacia e rosa canina accanto a piccoli frutti di sottobosco.
SAPORE: Vino gradevole e vitale, di corpo robusto, ma vellutato e rotondo.
VIGNETO: “Vigneto del Bosco” Esposizione Sud
UVE DA CUI È PRODOTTO: Barbera del Monferrato
TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale, pigiadiraspatura e fermentazione con macerazione delle bucce per 8/10 giorni. Separazione dalle prime fecce e successiva fermentazione malolattica. Conservazione a bassa temperatura per l’illimpidimento naturale, imbottigliato in primavera è subito pronto per accompagnare i piatti della tradizione.
COLORE: Rosso rubino
PROFUMO: Coerente, rispecchia gli aromi varietali. Sentori di viola, acacia e rosa canina accanto a piccoli frutti di sottobosco.
SAPORE: Vino gradevole e vitale, di corpo robusto, ma vellutato e rotondo.