Piangalardo new - Colle Manora
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Piangalardo

Barolo D.O.C.G.

VINEYARD: “Lontano“, Monforte d’Alba – west-southwestern exposure

GRAPES USED:  Nebbiolo

PRODUCTION METHOD:  Expert hands select the bunches before the hand harvesting. An immediate vinification and a slow fermentation for over 40 days, in thermo-controlled stainless steel vats, precedes the malolactic fermentation. The aging continues for 12 months in first and second passage barriques, and then traditionally in big oak barrels for a further period of 15 months. The long and noble aging process ends after four years from the harvesting time, when the refinement in bottle starts.

COLOR: Characteristic red garnet, refined by very light orange tinges.

BOQUET: Intense and balsamic, captivating hints of flowers and aromatic herbs, with a pleasant note of wood and autumn leaves, revealing a fragrant tobacco and licorice finish.

TASTE: Rounded, full-bodied, warm harmonious, so fascinating, with its silky and exquisitely soft tannins. This wine warms and softens the palate with his personality; blossoming into red flowers, ripe fruit, spices and licorice, leaving behind an intense, iridescent persistence.

Piangalardo

Barolo D.O.C.G.

VINEYARD: “Lontano“, Monforte d’Alba – west-southwestern exposure

GRAPES USED:  Nebbiolo

PRODUCTION METHOD:  Expert hands select the bunches before the hand harvesting. An immediate vinification and a slow fermentation for over 40 days, in thermo-controlled stainless steel vats, precedes the malolactic fermentation. The aging continues for 12 months in first and second passage barriques, and then traditionally in big oak barrels for a further period of 15 months. The long and noble aging process ends after four years from the harvesting time, when the refinement in bottle starts.

COLOR: Characteristic red garnet, refined by very light orange tinges.

BOQUET: Intense and balsamic, captivating hints of flowers and aromatic herbs, with a pleasant note of wood and autumn leaves, revealing a fragrant tobacco and licorice finish.

TASTE: Rounded, full-bodied, warm harmonious, so fascinating, with its silky and exquisitely soft tannins. This wine warms and softens the palate with his personality; blossoming into red flowers, ripe fruit, spices and licorice, leaving behind an intense, iridescent persistence.

Piangalardo

Barolo D.O.C.G.

VIGNETO: “Lontano“, Monforte d’Alba | Esposizione Ovest/Sud-Ovest

UVE DA CUI È PRODOTTO:  Nebbiolo

TECNICA DI PRODUZIONE:  La selezione dei grappoli di mani esperte precede la vendemmia manuale e l’immediata vinificazione. Una lenta fermentazione di oltre 40 giorni, in tini di acciaio inox termo-controllati, anticipa la malolattica. L’affinamento prosegue poi per 12 mesi in barriques di primo e secondo passaggio e, come da tradizione, in grandi botti per altri 15 mesi. Il lungo e nobile processo termina 4 anni dopo i giorni della raccolta, quando inizia l’affinamento in vetro.

COLORE: Rosso granato caratteristico, ingentilito da sfumature aranciate

PROFUMO: Intenso e balsamico, coinvolge i sensi con bouquet di fiori ed erbe aromatiche, discreti sentori di legno e sottobosco, rivelatori infine di un finale fragrante di tabacco e liquirizia

SAPORE: Pieno, corposo, caldo, armonico, seduce con tannini setosi e squisitamente morbidi, scalda e ammorbidisce il palato con la sua personalità, sboccia in fiori rossi, frutta matura, spezie e liquirizia, lasciando dietro di sé una intensa, cangiante persistenza

Piangalardo

Barolo D.O.C.G.

VIGNETO: “Lontano“, Monforte d’Alba | Esposizione Ovest/Sud-Ovest

UVE DA CUI È PRODOTTO:  Nebbiolo

TECNICA DI PRODUZIONE:  La selezione dei grappoli di mani esperte precede la vendemmia manuale e l’immediata vinificazione. Una lenta fermentazione di oltre 40 giorni, in tini di acciaio inox termo-controllati, anticipa la malolattica. L’affinamento prosegue poi per 12 mesi in barriques di primo e secondo passaggio e, come da tradizione, in grandi botti per altri 15 mesi. Il lungo e nobile processo termina 4 anni dopo i giorni della raccolta, quando inizia l’affinamento in vetro.

COLORE: Rosso granato caratteristico, ingentilito da sfumature aranciate

PROFUMO: Intenso e balsamico, coinvolge i sensi con bouquet di fiori ed erbe aromatiche, discreti sentori di legno e sottobosco, rivelatori infine di un finale fragrante di tabacco e liquirizia

SAPORE: Pieno, corposo, caldo, armonico, seduce con tannini setosi e squisitamente morbidi, scalda e ammorbidisce il palato con la sua personalità, sboccia in fiori rossi, frutta matura, spezie e liquirizia, lasciando dietro di sé una intensa, cangiante persistenza