Ray new - Colle Manora
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Ray

Piemonte Albarossa D.O.C.

VINEYARD: “Cascina Rossa” – southern exposure

GRAPES USED: Albarossa 100%

PRODUCTION METHOD: Grapes are hand-harvested according to their different ripening times and quality. Fermentation with maceration in traditional wooden tubs for 12 to 18 days. Manual punching down of the cap and racking off, followed by malolactic fermentation. The wine is refined during the following winter months, and the vinification process closes with bottling when the first warm days come.

COLOUR: Intense, shiny garnet red, with violet tinges.

BOUQUET: Spicy, with a scent of red fruit when it first hits the palate, hints of field flowers and herbs, and ground pepper.

FLAVOUR: Pairs the typical scents of Nebbiolo and Barbera grapes in an unusual and elegant balance. Slightly dry, with a lingering aftertaste on the palate.

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Piemonte Albarossa D.O.C.

VINEYARD: “Cascina Rossa” – southern exposure

GRAPES USED: Albarossa 100%

PRODUCTION METHOD: Grapes are hand-harvested according to their different ripening times and quality. Fermentation with maceration in traditional wooden tubs for 12 to 18 days. Manual punching down of the cap and racking off, followed by malolactic fermentation. The wine is refined during the following winter months, and the vinification process closes with bottling when the first warm days come.

COLOUR: Intense, shiny garnet red, with violet tinges.

BOUQUET: Spicy, with a scent of red fruit when it first hits the palate, hints of field flowers and herbs, and ground pepper.

FLAVOUR: Pairs the typical scents of Nebbiolo and Barbera grapes in an unusual and elegant balance. Slightly dry, with a lingering aftertaste on the palate.

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Piemonte Albarossa D.O.C.

VIGNETO: “Cascina Rossa” Esposizione Sud

UVE DA CUI È PRODOTTO: Albarossa

TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale divisa nei diversi tempi di maturazione e qualità. Fermenta con macerazione in tini di legno tradizionali per 12/18 giorni. Follatura manuale e dopo svinatura, successiva fermentazione malolattica. Si affina durante i successivi mesi invernali e termina il suo processo di vinificazione con l’imbottigliamento ai primi caldi.

COLORE: Granato intenso brillante con riflessi violacei.

PROFUMO: Speziato con sentori di frutta rossa al primo assaggio con note di fori ed erbe di campo e pepe macinato.

SAPORE: Riunisce, in modo eclettico, i sentori varietali del Nebbiolo e della Barbera in un insolito ed elegante equilibrio. Leggermente asciutto con retrogusto persistente al palato

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Piemonte Albarossa D.O.C.

VIGNETO: “Cascina Rossa” Esposizione Sud

UVE DA CUI È PRODOTTO: Albarossa

TECNICA DI PRODUZIONE: Raccolta manuale divisa nei diversi tempi di maturazione e qualità. Fermenta con macerazione in tini di legno tradizionali per 12/18 giorni. Follatura manuale e dopo svinatura, successiva fermentazione malolattica. Si affina durante i successivi mesi invernali e termina il suo processo di vinificazione con l’imbottigliamento ai primi caldi.

COLORE: Granato intenso brillante con riflessi violacei.

PROFUMO: Speziato con sentori di frutta rossa al primo assaggio con note di fori ed erbe di campo e pepe macinato.

SAPORE: Riunisce, in modo eclettico, i sentori varietali del Nebbiolo e della Barbera in un insolito ed elegante equilibrio. Leggermente asciutto con retrogusto persistente al palato